Ajánlott olvasmányok:
Samuel Hahnemann 
James Tyler Kent
Selye János:
- Életünk és a stressz
- Stressz distressz nélkül

- Az álomtól a felfedezésig
- In Vivo a szupramolekuláris biológia védelmében

Jacques Benveniste: The memory of water Dr. Bruce Lipton: Tudat: a belső teremtő
Lynne McTaggart: Az energiamező
Masaru Emoto: A víz rejtett bölcsessége
Daniel Goleman:
- Érzelmi intelligencia
- Társas intelligencia

Dr. Kristóf Krisztina belgyógyász szakorvos, gyakorló homeopata

 

Dr. Kristóf Krisztina 1982-ben végzett  Budapesten a SOTE Általános Orvostudományi Karán, majd 6 év kardio-angiológiai belgyógyászati osztályon töltött gyakorlat után, belgyógyászatból  1988-ban tett  szakvizsgát.  

 

– ”Egy kardio-angiológiai osztályon a gyakorló orvosnak a napi és az ügyeleti munkában egyaránt konkrétan kell közbeavatkozni, közbelépni, ha a beteg életéről van szó, nincs idő tétovázni, hezitálni. De az orvoslás sok más helyzetet is teremt. Rengeteg eset van, pl. egy „egyszerű” migrén, amivel a hagyományos orvoslás nem igazán tud mit kezdeni, mégis ezekben az esetekben is a beteg vágya a gyógyulás. Úgy éreztem, orvosként feladatom, hogy a konvencionális orvoslás mellett megismerjem azokat az egyéb módokat, amellyel a beteg szenvedését enyhíteni tudom, sőt gyógyulását elősegíthetem. Több alternatívnak vagy complementernek nevezett területtel is behatóan foglalkoztam.

A szemléletbeli nyitás az orvoslásban is bekövetkezett, az akkori orvostovábbképzést  végző egyetem, a HIETE 1993-ban Akupunktúra elméleti és gyakorlati ismereteiből, 1995-ben Lasergyógyászatból, soft laser terápiából, majd 2000-ben homeopátiából szervezett vizsgáit abszolváltam. Ezen kívül – nem egyetemi keretek között – tanultam  biorezonanciát, radiesztéziát, megismerkedtem a különböző diétákkal, én magam is voltam vegetáriánus 14 éven át.

Végeztem Silva-féle „agykontrollt” és nagyon örülök, hogy megismerhettem Rosa Rivast, valamint Laura Silvát, akár csak egy hétvégi 2 napos kurzus erejéig is. Ezek a hatások és megtapasztalások  abbéli véleményemben erősítettek meg, hogy az ember testi, fizikai szintje csak egy részlegessége az ő egyéni léte teljességének és egy lenyomata azoknak a folyamatoknak, melyek a „fekete dobozban” – és soha sem lineárisan – zajlanak.

A megismert  terápiás lehetőségek közül a homeopátia rendszerében találtam meg azt a komplexitást – a test-lélek-elme együttes szintjén –, ahogyan egy orvoslást tanuló képzeli a gyógyítást, én legalábbis így képzeltem még egyetemistaként. Talán azért is képzeltem ilyen idealista módon, mert a már gimnazistaként elolvasott Selye János: Életünk és a stressz című könyve is ezt a látásmódot,  komplexitást hangsúlyozza,  ahogyan az egésznek a rész integrált része. Ahogyan Selye maga is fogalmaz: „A védelem központi szerveinek mindig az egész érdekeit kell szem előtt tartaniok és, hogy e feladatot elláthassák, állandóan tisztában kell lenniük minden egyes testrész helyi igényeivel. Így valósulhat meg a többségi elhatározáson alapuló önszabályozás, mely lehetővé teszi az életfeltételekhez, az összes külső és belső körülményhez való alkalmazkodást és így az élő rendszerek sokféleségét és az élet fennmaradását Föld bolygónkon.”
Ez az olvasmányélményem a pályaválasztásomra nagy hatással volt. 

A homeopátiában megtaláltam azt az utat, amely segítségével egyrészt a fizikai szinten elmúlt a szénanáthám, napkiütésem és a migrénem, természetesen nem egyik napról a másikra, ahogyan az emberek többsége szeretné, de a homeopátia nem csodatevő módszer.  Ha a komplex biológiai rendszerekre képes ilyen nagyszerű, kiegyensúlyozó hatást gyakorolni (test-lélek-elme szinten egyaránt), nem is lehet idegen a már megismert és még felfedezésre váró természeti törvényektől.

Másrészt a homeopátia az a területe a gyógyításnak, ahol orvos maradhatok a szó konvencionális értelmében is, és többrétűen tudom hasznosítani azt a tudást és tapasztalatot, amit orvosi pályám több mint 25 éve alatt elsajátítottam. Ez alatt azt is értem, hogy megtapasztaltam, hogy a különböző emberek gyógyulási dinamikái mások, nagyon eltérőek lehetnek, legyen szó nátháról, tüdőgyulladásról, vesekőről, hasmenésről.  Egy belgyógyász mindig az egész embert kell, hogy szem előtt tartsa, akár magas vérnyomást mér egy embernél, akár gyomorsav túltengésről essék szó. Talán ezért nem volt tőlem egy percig sem idegen a homeopátia mindig erre a teljességre fókuszáló látásmódja.

A homeopátia segítségével a pácienst, az embert tágabb értelemben, a természet részeként, az ő teljes egységében tudom kezelni …. immár több, mint 10 éve.”


Bővebb információért a következő telefonszámon érhetik el dr Kristóf Krisztinát: 06-20-576 5658.